Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Κυριακή των Βαΐων στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

21.4.2019     Ώρα ανάρτησης: 12:39:11 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τέλεσε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Συλλειτούργησε ο Πρωτοσύγγελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης.

Ο π. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ο Υιός του Θεού εισέρχεται βασιλικώς στην Αγία Πόλη. Ο ενανθρωπήσας Θεός πράος και σώζων, δίκαιος και λυτρωτής έρχεται και εισέρχεται στην Πόλη την Αγία, για να βασιλέψει δια της Αναστάσεώς Του από τους νεκρούς εις τους αιώνες. Η είσοδός του είναι θριαμβευτική από όσους βρίσκονται εκεί, για να γιορτάσουν το Εβραϊκό Πάσχα. Υμνούν τον νικητή του θανάτου και της φθοράς, τον Κύριο της δόξας».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η είσοδος του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ είναι από τη μία νικητήρια, αλλά ταυτοχρόνως είναι και η έξοδός Του δια του Σταυρού προς την Ανάσταση».

Επεσήμανε, ακόμη, πως «το πρόβλημα του κόσμου και του ανθρώπου είναι ο θάνατος. Ποιος μπορεί να νικήσει το θάνατο και την φθορά; Κανείς, παρά μόνο ο Αθάνατος και αιώνιος Θεός».

Επιπλέον, τόνισε ότι «Αυτός νίκησε ενδεικτικά και προκαταβολικά τον θάνατο στο πρόσωπο του φίλου Του Λαζάρου και τον κατατρόπωσε τελεσίδικα με την δική Του αυτεξούσια Ανάσταση εκ των νεκρών. Άλλωστε, η Ανάσταση του Λαζάρου επιβεβαιώνει την κοινή Ανάσταση του γένους των ανθρώπων».

Ακόμη ο π. Χρυσόστομος ανέφερε ότι «οι απανταχού της γης πιστοί ακολουθώντας τον Κύριο ενδόξως εισερχόμαστε ως Εκκλησία στην εβδομάδα του Πάθους, για να καταλήξουμε και να μεταλάβουμε της Αναστάσεως και της Αγιότητος Αυτού την Αγία ημέρα του Πάσχα», ενώ ολοκλήρωσε τον λόγο του τονίζοντας πως «όλοι μαζί καλούμεθα να ακολουθήσουμε από σήμερα εκκλησιαστικώς και λατρευτικώς τον Χριστό πορευόμενοι μαζί του μέχρι την Ανάσταση».


  Τελευταία Άρθρα
 • Την Τετάρτη συνεδριάζει η Δ.Ι.Σ. (21/5/2019)
 • Αρχιεπίσκοπος για γενοκτονία Ποντίων: Καθήκον μας να θυμόμαστε και να προσευχόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους (20/5/2019)
 • Στα Οινόφυτα η εκστρατεία του «Καρέλλειου» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» για την άνοια, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (17/5/2019)
 • Στις 10 Ιουνίου η Δράση: «Αναβάθμιση Υποδομών και Υπηρεσιών Προσκυνηματικού Τουρισμού» (16/5/2019)
 • Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Παιδικό Σταθμό της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» στο Δήλεσι (16/5/2019)
 • Επίσκεψη Δημάρχου Αθηναίων στον Αρχιεπίσκοπο (16/5/2019)
 • Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής στην Ι. Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (15/5/2019)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος για την τρομοκρατική επίθεση σε κατηχητικό του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας (14/5/2019)
 • Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με υφ. Προστασίας του Πολίτη (14/5/2019)
 • Δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τον μακαριστό Γέροντα Αιμιλιανό Προηγούμενο της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους (10/5/2019) •