Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Μαθητές του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στον Αρχιεπίσκοπο

12.3.2019     Ώρα ανάρτησης: 12:26:12 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μαθητές της ΣΤ' τάξης του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και τους ιερείς της ενορίας του Αγίου Αρτεμίου επισκέφθηκαν τον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και αμέσως μετά τον Αρχιεπίσκοπο, για να πάρουν την ευχή του και να ζητήσουν τις πατρικές του συμβουλές.

Ευχαρίστησαν, άλλωστε, τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και για την στήριξη της ΜΚΟ "Αποστολή" και της ενορίας του Αγίου Αρτεμίου, που βοηθούν και συμπαρίστανται στο σχολείο προσφέροντας υλική στήριξη σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Μίλησαν, επίσης, για την καλή συνεργασία με τον προϊστάμενο και τους εφημέριους του ι. ν. Αγίου Αρτεμίου και αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα προγράμματα που ενισχύουν αρκετές οικογένειες του Σχολείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνηση και τη χαρά του για την επίσκεψη των παιδιών και τα συμβούλευσε να αγαπούν τον εαυτό τους, να διαβάζουν, να αγαπούν και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους, ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι, καλοί επιστήμονες και καλοί οικογενειάρχες και τα κάλεσε να συμμετέχουν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας

Οι μαθητές προσέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο τρεις ζωγραφιές, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε σε παιδιά και δασκάλους ένα σταυρουδάκι ως ευλογία.