Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ι. Μονής Θεομήτορος

22.9.2018     Ώρα ανάρτησης: 3:14:50 PMΕκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Θεοφανούς μοναχής, Διευθύντριας των Εκπαιδευτηρίων "Θεομήτωρ," τέλεσε σήμερα το πρωί στον ι. ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στην ζωή της γερόντισσας «που ήταν χαρισμένη στην αγάπη του Θεού και στην αγάπη των ανθρώπων», ενώ ευχήθηκε η νέα ηγουμένη και οι μοναχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας. Ένα παράδειγμα που έχουμε ανάγκη όλοι ανεξαιρέτως.

Παρέστησαν οι μοναχές της Μονής, οι τοπικές αρχές, κληρικοί και πιστοί από όλη την Αθήνα, για να τιμήσουν τη μνήμη της μακαριστής Καθηγουμένης.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Θεσπιών επισκέφθηκε τον ι. ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού, στην οδό Λένορμαν, για να προσκυνήσει την τίμια χείρα του Αγίου Διονυσίου του Ζακυνθινού, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον ναό. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι εφημέριοι του ναού, ενώ τελέσθηκε δέηση ενώπιον της Τίμιας και Αγίας χειρός του Αγίου Διονυσίου.