Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Αρχιεπίσκοπος: Ας καταβάλλουμε προσπάθεια να μην αποϊρεοποιηθούν στην πατρίδα μας τα πάντα

26.10.2017     Ώρα ανάρτησης: 10:49:48Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου, όπου χοροστάτησε εχθές το απόγευμα στον πανηγυρικό εσπερινό, ενώ κάλεσε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο τις ζωές των αγίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για συγκινητική προσέλευση των πιστών τονίζοντας πως «το γεγονός είναι πιο θαυμαστό και ουσιαστικό όταν σκεφτούμε ότι ζούμε σε μία εποχή που από πολλές πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια για αποϊεροποίηση. Η αποϊεροποίηση είναι ο στόχος και το σχέδιο. Η αποϊεροποίηση φέρνει τον ευτελισμό και η κοινωνία χάνει την πραγματικότητα της εικόνας που πρέπει να έχει».

Επεσήμανε, επίσης, ότι καλούμαστε να επαναφέρουμε τις αξίες που έχουν χαθεί, ενώ σημείωσε ότι «ο Άγιος Δημήτριος μας κάλεσε να είμαστε εδώ. Ο καθένας με τα προβλήματά του και τις δυσκολίες του, αλλά έχουμε ένα κοινό γνώρισμα, να ηρεμήσει η ψυχή μας».

Ακολούθως εξήγησε τι σημαίνει το επίθετο «μεγαλομάρτυς» που έχει ο Άγιος Δημήτριος και μίλησε για την έννοια του μαρτυρίου ως θυσία. «Ερχόμαστε να ευχαριστήσουμε τον Άγιο για ό,τι έκανε για την Εκκλησία και για να προσπαθήσουμε να του μοιάσουμε. Διότι τιμή στον άγιο είναι η μίμηση» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μίλησε για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών λέγοντας πως «τα παιδιά είναι ο θησαυρός μας» και εξήγησε πως δεν πρέπει να πηγαίνουμε κόντρα στον ενθουσιασμό τους, διότι σε αυτόν τον ενθουσιασμό κρύβεται το αύριο. «Έχουμε, όμως, την υποχρέωση να δείξουμε στα παιδιά τους τρόπους να διοχετεύουν σωστά τον ενθουσιασμό τους», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «δεν μας υποχρεώνει κανείς να αντιγράψουμε συνήθειες του εξωτερικού».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «να φύγουμε από αυτόν τον αγιασμένο χώρο αφήνοντας τα βάσανα και τα προβλήματα στα πόδια του Αγίου και της Παναγίας μας και ας καταβάλλουμε προσπάθεια να μην αποϊρεοποιηθούν στην πατρίδα μας τα πάντα και να μην ευτελίζεται η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Ας ευχηθούμε να μην απαξιώνεται η σχέση του ενός με τον άλλο. Η Εκκλησία είναι για να βοηθάει αυτούς που έχουν δυσκολίες υλικές, αλλά κυρίως εσωτερικές».Συνοδική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τους Μακεδονομάχους (17/2/2018)
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στην Καστοριά να τιμήσει τον Παύλο Μελά (16/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνστάντιου (12/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών (11/2/2018)
Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου (10/2/2018)
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο (9/2/2018)
Δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (8/2/2018)
Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου (8/2/2018)
Πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (7/2/2018)
Ομιλία επί τη Δεκαετή Επετείω (7/2/2018)