Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Ο Αρχιεπίσκοπος για καύση νεκρών και νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου

26.10.2017     Ώρα ανάρτησης: 9:42:27Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην καύση των νεκρών, στο νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου, αλλά και στην προσφορά της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Αλμυρό.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στον Αλμυρό την Τρίτη το απόγευμα για την αναγόρευσή του σε επίτιμο Δημότη και για τα εγκαίνια του Ιεραποστολικού κέντρου του ναού του Αγίου Δημητρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στον Αλμυρό, αλλά και για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στα εγκαίνια του Ιεραποστολικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» λέγοντας πως «η Εκκλησία είναι κοντά στους ανθρώπους και καλούμαστε να βρίσκουμε τα μέσα να εργαζόμαστε για το καλό των ανθρώπων». Σε ερώτηση για το νόμο αλλαγής ταυτότητας φύλου ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι η Εκκλησία έχει τις δικές της αρχές και θέσεις και δε μπορεί να κάνει υποχωρήσεις σε σημαντικά θέματα όπως είναι η οικογένεια. «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει οικογένεια» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «ό,τι φεύγει από αυτό τον χώρο είναι εκτροπή από την φυσική ζωή». Σε ερώτηση για την καύση των νεκρών ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε ότι «η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος και ανάλογα με την επιλογή του έχει και την ευθύνη του».Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στην Καστοριά να τιμήσει τον Παύλο Μελά (16/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνστάντιου (12/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών (11/2/2018)
Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου (10/2/2018)
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο (9/2/2018)
Δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (8/2/2018)
Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου (8/2/2018)
Πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (7/2/2018)
Ομιλία επί τη Δεκαετή Επετείω (7/2/2018)
Εκδηλώσεις στη μνήμη του ιερού Φωτίου (7/2/2018)