Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός στο ΚΔΑΠ Ιωαννίνων

26.10.2017     Ώρα ανάρτησης: 7:21:18Εκτύπωση

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Το ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Τρίτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό διάρκειας 45 λεπτών στην οποία επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας ως παράγοντας εθνικής και κοινωνικής συνοχής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της «Αποστολής» και εν γένει της Εκκλησίας της Ελλάδος, έργο το οποίο ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ανεκτίμητο. Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τα δυσβάσταχτα κόστη που αντιμετωπίζει η Εκκλησία για την λειτουργία όλων των κοινωνικών και προνοιακών δομών της και ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας για την ολοκλήρωση δομών με χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης της ανάγκης επιμόρφωσης των κληρικών, θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και κυρίως το οξύ πρόβλημα διαποίμανσης των ακριτικών περιοχών της χώρας, όπου η σταθερή και διαρκής παρουσία των κληρικών είναι απολύτως απαραίτητη για τον λαό.

Ακολούθησε γεύμα με τα παιδιά που στηρίζει το Κέντρο και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους υγεία και ευχαρίστησε τους χορηγούς του Κ.Δ.Α.Π. και ιδιαιτέρως τον κ. Θεοδωρόπουλο και όλους όσοι στηρίζουν την Εκκλησία για να υλοποιούν τέτοια έργα.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και την «Αποστολή» που εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ουσιαστικά για να συμπληρώνουν τις ανεπάρκειες της κρατικής δομής και για να στηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Προσέθεσε, άλλωστε, ότι «εμείς εργαζόμαστε για να άρουμε τις ανισότητες, αλλά η συμπληρωματική συνεισφορά της ‘’Αποστολής’’ και της Εκκλησίας σε αυτή την προσπάθεια, που πρέπει κατά κύριο λόγο να αναλαμβάνει το κράτος, είναι ανεκτίμητη».

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Πέγκα για την βοήθεια που πρόσφεραν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο. «Χαιρόμαστε που δόθηκε η ευκαιρία στην πόλη των Ιωαννίνων να γίνεται μία συζήτηση που αφορά στην ανάπτυξη του τόπου σε όλους τους τομείς και έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας στο Κ.Δ.Α.Π. τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον επικεφαλής της Ελληνικής Κυβερνήσεως» ανέφερε.

«Ο τόπος των Ιωαννίνων και της Ηπείρου έχουν μεγάλη προσφορά στην ιστορία και τα γράμματα. Λένε πως ο τόπος είναι λίγο αδικημένος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και της τοπογραφίας, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους Ηπειρώτες να ευημερούν και να έχουν πολυποίκιλη προσφορά στα γράμματα, τα οικονομικά του τόπου, την ιστορία και τους αγώνες των Ελλήνων» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Θέλουμε σε αυτόν τον τόπο που δημιουργήσαμε από κοινού η Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων και η «Αποστολή» να περνούν τα παιδιά δημιουργικά το χρόνο τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να τους μεταδώσουμε τις αρχές της Πίστεώς μας και τις πανανθρώπινες αρχές. Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε Μακαριώτατε και κύριε Πρωθυπουργέ να βρεθείτε σήμερα με τα παιδιά και τους ανθρώπους που εργάζονται για το Κ.Δ.Α.Π.».

Το Κέντρο φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων με δεδομένες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ηπείρου,.


  Τελευταία Άρθρα
 • Στην αξία της συνεργασίας και του εθελοντισμού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος (14/12/2018)
 • Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο (13/12/2018)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στο Μέγαρο Μουσικής για το αφιέρωμα στον Φραντς Λιστ (12/12/2018)
 • Δεύτερη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Δεκέμβριο (12/12/2018)
 • Διευκρινιστική δήλωση από το Γραφείο Τύπου της Ι. Συνόδου (11/12/2018)
 • Πρώτη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον μήνα Δεκέμβριο (11/12/2018)
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του Λευκώματος για το Προεδρικό Μέγαρο (10/12/2018)
 • Την Τρίτη συνέρχεται η Δ.Ι.Σ. (10/12/2018)
 • Αρχιεπίσκοπος: Η Ιεραρχία θα αποφασίσει για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας (7/12/2018)
 • Αρχιεπίσκοπος: Χριστούγεννα χωρίς να γεννηθεί ο Χριστός στην ψυχή του καθενός είναι φτώχεια. Είναι αποτυχία της ζωής (5/12/2018) •