Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο

12.10.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η κ. Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το πρόσφατο ταξίδι της στην Αμερική και για τις συναντήσεις που είχε με τους ομογενείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για αυτήν την επίσκεψη τονίζοντας πως «είχα την χαρά να συναντηθώ με την κ. Βαρδινογιάννη, έναν άνθρωπο που αγαπά όλους τους ανθρώπους, και ανταλλάξαμε απόψεις για το ταξίδι της στην Αμερική, που στόχος ήταν να συναντηθεί με τους ομογενείς και να τους μιλήσει για την Ελλάδα και για την υγεία των παιδιών».

Η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε συγκινημένη για την συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο ταξίδι της στην Αμερική με την ευκαιρία του συντονισμού για το «όραμα ελπίδας». Επεσήμανε πως σκοπός είναι να γίνουν οι δεσμοί με την ομογένεια πιο στενοί και να βρεθούν δότες μυελού των οστών για παιδιά.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ κοντά στην ομογένεια και αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι σε μια δεύτερη Ελλάδα» σημείωσε η κ. Βαρδινογιάννη και προσέθεσε πως «επισκέφθηκα ελληνικά σχολεία και εντυπωσιάστηκα που τα παιδιά μιλούν άπταιστα την ελληνική γλώσσα και σέβονται την Ορθοδοξία και την πατρίδα μας. Σέβονται τις αξίες από τους γονείς και τους προγόνους μας, τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές», ενώ μετέφερε το παράπονο πολλών για το γεγονός ότι κλείνουν αρκετά ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό.

«Κάλεσα τα παιδιά να έρθουν το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις μας και τους υποσχέθηκα πως θα είμαι κοντά τους για ό,τι χρειαστούν» συμπλήρωσε η κ. Βαρδινογιάννη. Αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία τονίζοντας πως «πιστεύω ότι μέσα από την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου πολλά παιδιά βρίσκουν στήριξη», ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης.Γιώργος Κουμουτσάκος, Δ/ντης Στρατιωτικού Γραφείου Προεδρίας Δημοκρατίας και Σώμα Ομότιμων Καθηγητών επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο (23/10/2017)
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20/10/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία θεματοφύλακας του ιστορικού παρελθόντος και εκφραστής του ανόθευτου ελληνοχριστιανικού πολιτισμού (20/10/2017)
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος (19/10/2017)
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια» (19/10/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Ανάγκη συνεργασίας και σεβασμός στην ιστορία (19/10/2017)
Ο Αρχιεπίσκοπος στην αρχαία Μεσσήνη (19/10/2017)
Οι βραβευθέντες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021» (18/10/2017)
Να εφαρμόζουν τους νόμους για το καλό του λαού κάλεσε τους Δικαστές ο Αρχιεπίσκοπος (17/10/2017)
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου - υπ. Παιδείας για αξιοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας (17/10/2017)