Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Ο Αρχιεπίσκοπος στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού Χολαργού

13.9.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον εσπερινό στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού Χολαργού χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την αυριανή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ενώ παρέστησαν τοπικοί άρχοντες και παράγοντες, πολλοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, αλλά και αρκετοί πιστοί από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού λέγοντας πως «προσκυνούμε και υψώνουμε εκείνο το ξύλο, το οποίο ήταν κατάρα, αλλά όταν ανέβηκε ο Χριστός και Σταυρώθηκε έγινε το ευλογημένο ξύλο» χαρακτηρίζοντάς το «κορυφαίο σύμβολο της Ορθοδόξου Πίστεώς μας».

Επεσήμανε, επίσης, ότι «ο Σταυρός του Κυρίου συμβολίζει την συγχώρηση» παραθέτοντας τα λόγια του Κυρίου πάνω στον Σταυρό, αλλά «συμβολίζει και την υπομονή που παρηγορεί τον άνθρωπο και δεν τον απογοητεύει, δεν τον οδηγεί στην πίκρα».

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι «ο Σταυρός είναι η προοπτική της Αναστάσεως», ενώ αναφέρθηκε στην σημερινή κοινωνία και έθεσε τον προβληματισμό «μήπως υπάρχει μία τάση αποχριστιανοποίησης; Μήπως προβάλλουμε άλλα αντικείμενα και τον Σταυρό τον έχουμε απλώς για κόσμημα και δεν μας παραδειγματίζει; Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει».

Μετά τον εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας της Υψώσεως στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.Συνοδική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τους Μακεδονομάχους (17/2/2018)
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στην Καστοριά να τιμήσει τον Παύλο Μελά (16/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνστάντιου (12/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών (11/2/2018)
Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου (10/2/2018)
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο (9/2/2018)
Δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (8/2/2018)
Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου (8/2/2018)
Πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (7/2/2018)
Ομιλία επί τη Δεκαετή Επετείω (7/2/2018)