Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια νέου Κέντρου Φιλοξενίας εφήβων που πάσχουν από καρκίνο

30.6.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Κέντρου «Νικόλαος και Ιωάννα Καμαράτου» του Συλλόγου «Φλόγα» για τη φιλοξενία εφήβων πουπου πάσχουν από καρκίνο και νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα και άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στηρίζει το έργο του Συλλόγου, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών.
καθώς και η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη. Άλλωστε, το ΚΕΣΟ στέκεται αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι γνωστή η βοήθεια που προσφέρει στην Φλόγα.

Τα μέλη του Συλλόγου καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξη του, καθώς και τους ιερείς του ι. ν. Αγίας Τριάδας Χολαργού για την καλή συνεργασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη όσους συνετέλεσαν, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το έργο και «να επικρατήσει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αγάπης». Επεσήμανε, ότι στο Ευαγγέλιο που ακούσαμε ο Κύριος αναφέρει ότι δεν ήρθε για να καταλύσει τους νόμους, αλλά για να τους συμπληρώσει. Έτσι καλούμαστε να κάνουμε και εμείς, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμίζοντας πως «σήμερα που όλοι αγωνίζονται στο πώς θα αυξήσουν τα προσωπικά τους έσοδα, έρχονται αυτές οι καταπληκτικές περιπτώσεις ανθρώπων που προσφέρουν για τους άλλους», ενώ μίλησε και για τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες και την σημαντική προσφορά τους, όπως συμβαίνει με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που στηρίζει το έργο της Εκκλησίας. «Κάποιοι θα πουν ότι αυτά είναι δουλειά του Κράτους και όχι δική μας» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «βεβαίως και είναι, αλλά εμείς δεν είμαστε θεατές. Γιαυτό και στεκόμαστε πλάι σε αυτές τις προσπάθειες», ενώ κάλεσε τους ιερείς της ενορίας να σταθούν στο πλευρό αυτής της πρωτοβουλίας.

Ο Προϊστάμενος του ι. ν. Αγίας Τριάδας Χολαργού Αρχιμανδρίτης Ειρήναρχος μιλώντας στον 89,5 εξήγησε ότι με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και έγκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Ιερός Ναός, παραχώρησε το οικόπεδο επί της οδού Β. Μελά 29Α, το οποίο είχε περιέλθει στον Ιερό Ναό με δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Καβαλλιέρου, προκειμένου να οικοδομηθεί ο ξενώνας με χρηματοδότηση του ζεύγους Καμαράτου. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ο Αρχιεπίσκοπος παρείχε την πλήρη υποστήριξη του. Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» η Φλόγα αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα- για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.Συνοδική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο για τους Μακεδονομάχους (17/2/2018)
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στην Καστοριά να τιμήσει τον Παύλο Μελά (16/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης Κωνστάντιου (12/2/2018)
Η χειροτονία του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών (11/2/2018)
Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου (10/2/2018)
Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο (9/2/2018)
Δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (8/2/2018)
Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση δέκα ετών από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου (8/2/2018)
Πρώτη Συνεδρία της εκτάκτου Συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (7/2/2018)
Ομιλία επί τη Δεκαετή Επετείω (7/2/2018)