Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στην Ι. Μονή Παναγίας Άξιον Εστίν

10.6.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Στον εσπερινό στην ιερά μονή Παναγίας Άξιον Εστίν στην περιοχή Βαρνάβα χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τους υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, οι μοναχές της Μονής, ο Πνευματικός της Μονής Αρχιμανδρίτης Κασσιανός Ραβασσόπουλος και πιστοί που είχαν έρθει από νωρίς.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυριανή εορτή των Αγίων Πάντων και μίλησε για την αγιότητα, για το μεγάλο δώρο, το μεγάλο χάρισμα που μας δίνει το Άγιο Πνεύμα να γίνουμε άγιοι και εξήγησε το νόημα της ζωής και τι σημαίνει να είναι κάποιος άγιος. «Τι είναι αυτό που έχει αξία για μένα, γιατί αγωνιώ; Αγωνιώ για την αγάπη μου προς τον Θεό ή για άλλες αγάπες εφήμερες; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο άνθρωπος που οδεύει προς την αγιότητα» τόνισε ο π. Συμεών και προσέθεσε πως δεν υπάρχει άγιος που να μην αγαπούσε τον Θεό με όλη του τη δύναμη, αλλά και τον συνάνθρωπό του. «Όλοι είχαν μία κοινή Σοφία. Την Σοφία να ξέρεις να ζεις. Και ζει πραγματικά μόνο όποιος ξέρει να αγαπά» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η αγάπη προϋποθέτει θάνατο των συμφερόντων μας, του φθόνου μας. Πώς μπορεί κάποιος να λέει ότι αγαπά όταν δε μπορεί να ακούσει τον άλλον ή να σεβαστεί την διαφορετικότητά του, την προσωπικότητά του. Η ύψιστη μορφή αγάπης είναι η αγάπης προς τους εχθρούς μας». Κάλεσε τους πιστούς να ευγνωμονούμε τον Θεό και να μην κρίνουμε κανέναν άνθρωπο, διότι αυτόν που κρίνουμε σήμερα μπορεί αύριο να τον προσκυνούμε στην εικόνα σαν Άγιο. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ζητώντας να παρακαλέσουμε την Παναγία μας να προσφέρει αγάπη σε όλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τον εσπερινό ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και συνομίλησε με τους πιστούς. Στον εσπερινό έψαλλε Χορός Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου – Μαζαράκι Βαγίων Βοιωτίας υπό της Καθηγουμένης Γερόνιτσσας Ευπραξίας.


  Τελευταία Άρθρα
 • Ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή βράβευσης Ελλήνων Ηρώων για τη Διάσωση Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (24/5/2018)
 • Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια της έκθεσης «Πανάγιος Τάφος. Το μνημείο και το έργο» (21/5/2018)
 • Αρχιεπίσκοπος: Η Πνευματική αναζήτηση είναι φάρμακο στην ζωή των ανθρώπων (20/5/2018)
 • Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου (16/5/2018)
 • Ενημερωτική επίσκεψη επιτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα (14/5/2018)
 • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο (11/5/2018)
 • Ανακοίνωση για την ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (10/5/2018)
 • Πρώτη και δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο (10/5/2018)
 • Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο (10/5/2018)
 • Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναγόρευση του π. Γεωργίου Τσέτση σε επίτιμο διδάκτορα (9/5/2018) •