Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν.Ηρακλείου

24.5.2017Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ν.Ηρακλείου.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου, εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Οργανισμών.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, συνεχάρη τους καθηγητές των ειδικών σχολείων και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν. Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο τόνισε πως «μας έχετε μάθει να αγαπάμε και μας έχετε οδηγήσει να δημιουργούμε τέτοια έργα, διότι αυτά χρειάζεται τώρα η πατρίδα μας», ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων για να γίνονται επιτέλους τα έργα αυτά πράξη».

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους αρμόδιους για την επίτευξη αυτού του έργου τονίζοντας πως «έχουν καταβληθεί πολλοί αγώνες και πολύς κόπος, ώστε να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα. Αυτοί οι κόποι είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν, γιατί μόνο όταν υπάρχει συνέχεια, σύμπνοια και αγώνας, τότε αυτά τα έργα έχουν καλά αποτελέσματα».

Ευχήθηκε, άλλωστε, δύναμη και υγεία στους εργαζόμενους, στους γονείς και στα παιδιά, ενώ κάλεσε την τοπική Εκκλησία και τις τοπικές αρχές «με συνεργασία να πρωτοστατούν σε τέτοια έργα αγάπης».

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η Διευθύντρια του Σχολείου, ο Σχολικός Σύμβουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπρόσωποι των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων, ενώ αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου.Στην ηθική της υγείας, η οποία δεν μπορεί να είναι ηθική σκοπιμότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος (24/6/2017)
Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας αποφάσισε ομοφώνως η Δ.Ι.Σ. (20/6/2017)
Έκτακτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. την Τρίτη (19/6/2017)
Ο Αρχιεπίσκοπος στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου (14/6/2017)
Στη Μυτιλήνη αύριο ο Αρχιεπίσκοπος (13/6/2017)
Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου (13/6/2017)
Ο Αρχιεπίσκοπος στην Ι. Μονή Παναγίας Άξιον Εστίν (10/6/2017)
Στην αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντριών της Αρχιεπισκοπής (10/6/2017)
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο (8/6/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Δεν έχουμε καμία αγωνία μήπως χάσουμε κάποιο προνόμιο εξουσίας (7/6/2017)