Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό       ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  
   Συνέδρια


Εκτύπωση
Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ν.Ηρακλείου

24.5.2017     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Ν.Ηρακλείου.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου, εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Οργανισμών.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, συνεχάρη τους καθηγητές των ειδικών σχολείων και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν. Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο τόνισε πως «μας έχετε μάθει να αγαπάμε και μας έχετε οδηγήσει να δημιουργούμε τέτοια έργα, διότι αυτά χρειάζεται τώρα η πατρίδα μας», ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων για να γίνονται επιτέλους τα έργα αυτά πράξη».

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους αρμόδιους για την επίτευξη αυτού του έργου τονίζοντας πως «έχουν καταβληθεί πολλοί αγώνες και πολύς κόπος, ώστε να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα. Αυτοί οι κόποι είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστούν, γιατί μόνο όταν υπάρχει συνέχεια, σύμπνοια και αγώνας, τότε αυτά τα έργα έχουν καλά αποτελέσματα».

Ευχήθηκε, άλλωστε, δύναμη και υγεία στους εργαζόμενους, στους γονείς και στα παιδιά, ενώ κάλεσε την τοπική Εκκλησία και τις τοπικές αρχές «με συνεργασία να πρωτοστατούν σε τέτοια έργα αγάπης».

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η Διευθύντρια του Σχολείου, ο Σχολικός Σύμβουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπρόσωποι των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων, ενώ αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου.Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (20/10/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Η Εκκλησία θεματοφύλακας του ιστορικού παρελθόντος και εκφραστής του ανόθευτου ελληνοχριστιανικού πολιτισμού (20/10/2017)
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αρχιεπίσκοπος (19/10/2017)
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς «Βικτωρία Καρέλια» (19/10/2017)
Αρχιεπίσκοπος: Ανάγκη συνεργασίας και σεβασμός στην ιστορία (19/10/2017)
Ο Αρχιεπίσκοπος στην αρχαία Μεσσήνη (19/10/2017)
Οι βραβευθέντες στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021» (18/10/2017)
Να εφαρμόζουν τους νόμους για το καλό του λαού κάλεσε τους Δικαστές ο Αρχιεπίσκοπος (17/10/2017)
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου - υπ. Παιδείας για αξιοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας (17/10/2017)
Στην ανάγκη εγκαινισμού των ανθρώπων και της κοινωνίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος (15/10/2017)