Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ένα έργο που θα ωφελήσει τα παιδιά μας, τις οικογένειες, την πατρίδα μας και θα είναι ένα ‘‘κόσμημα’’ για την περιοχή

28.5.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία πλήθους κόσμου έθεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το «θεμέλιο λίθο» του παιδικού σταθμού της Αρχιεπισκοπής στην περιοχή των Κάτω Πατησίων (επί της οδού Ράμφου 11), πολύ κοντά στον ιερό ναό του αγίου Ελευθερίου (οδού Αχαρνών).

Ο παιδικός σταθμός θα φιλοξενεί 34 παιδιά, ενώ θα διαθέτει χώρους προσωρινής διαμονής 6 ατόμων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πρώτο υπόγειο θα κατασκευασθούν χώροι στάθμευσης και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, ενώ στο δεύτερο (υπόγειο) αποκλειστικά χώροι στάθμευσης.

«Πρόκειται για ένα ωραίο έργο που θα ωφελήσει και θα βοηθήσει τα παιδιά μας, τις οικογένειες, την πατρίδα μας και θα είναι ένα ‘‘κόσμημα’’ για την περιοχή» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους συμπληρώνοντας πως «γίνεται με τη συνεργασία της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή και η Περιφέρεια συνεργάστηκαν και θα συνεργαστούν, ώστε να γίνει ένα έργο- πρότυπο. Είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να αναζητούμε τα πρότυπα σε όλους τους χώρους και προπαντός στην Παιδεία», ανέφερε, ενώ όσον αφορά στην παρουσία στη χώρα μας και στο Άγιο Όρος του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών προσέθεσε, «Είμαστε σε μία εποχή που έχει πολλές δυσκολίες και πολλές διαιρέσεις. Πρέπει από κάθε ‘‘σκοπιά’’, από κάθε μέρος να καταβάλλονται προσπάθειες για την ενότητα των λαών. Έχουμε ιστορία πολλών αιώνων που συνεργαζόμαστε, είμαστε ομόδοξοι λαοί και σε αυτή την εποχή είναι ένα παρήγορο και αισιόδοξο φαινόμενο αυτή η προσέγγιση και συνεργασία».

Στη θεμελίωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, οι ιερείς της Η’ (ογδόης) Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας καθώς και πολλοί πιστοί.

Το εν λόγω έργο συγχρηματοδοτείται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής. Σε περιοχές που αρκετοί τις θεωρούν «υποβαθμισμένες», η Εκκλησία δημιουργεί υποδομές που στηρίζουν τον μεγάλο κοινωνικό θεσμό της οικογένειας, ενώ παράλληλα τις «αναβαθμίζει» κατασκευάζοντας νέους όμορφους χώρους φιλοξενίας.