Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Φοιτητές από το τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Μονάχου στον Αρχιεπίσκοπο

17.5.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φοιτητές από το τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι φοιτητές βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος με το τμήμα Θεολογικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον γενικό τίτλο «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου σε Αθήνα και Κόρινθο». Τους φοιτητές συνόδευαν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μονάχου κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήρης Δεσπότης.

Ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου καθώς και για την εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως το τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου είναι το μοναδικό τμήμα κρατικού Πανεπιστημίου σε μη Ορθόδοξη χώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους καθηγητές και τους φοιτητές και ευχήθηκε σε όλους καλή πρόοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί τον περασμένο Νοέμβριο το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LMU).

Το «Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας» αποτελεί τη συνέχεια και επέκταση της έδρας και του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας, που δημιουργήθηκαν το χειμερινό εξάμηνο 1984/85. Το Τμήμα δημιουργήθηκε τον Ιούλιο 1994 µε απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Μονάχου και από το χειμερινό εξάμηνο 1995/96 παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένων σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας μια καινοτομία στα κρατούντα σε κρατικά πανεπιστήμια σε ολόκληρο το δυτικοευρωπαϊκό χώρο.

Σκοπός του νέου αυτού Ορθοδόξου Τμήματος στην καρδιά της Ευρώπης είναι η σπουδή και η έρευνα της Ορθόδοξης θεολογικής παράδοσης και εκπαίδευση νέων επιστημόνων, οι οποίοι θα μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία είτε ως κληρικοί ή συνεργάτες των ορθοδόξων Ιερών Μητροπόλεων είτε ως εκπαιδευτικοί του μαθήματος των θρησκευτικών στο γερμανόφωνο χώρο αλλά και αλλού, είτε ως ερευνητές σε ακαδημαϊκούς τομείς και στο ευρύτερο θεολογικό-εκκλησιαστικό επιστητό.