Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη Μητρόπολη Σερρών

8.5.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφίες: Μητρόπολη Σερρών

Την Μητρόπολη Σερρών επισκέπτεται από εχθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, για την εορτή του Αγίου Νικήτα, πολιούχου της πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και τον β' Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα έφτασαν στις Σέρρες εχθές το πρωί, όπου τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σερρών, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης, η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της Ελληνικής Αστυνομίας, κληρικοί της Μητρόπολης και πιστοί από κάθε περιοχή των Σερρών.

Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου πραγματοποιήθηκε στην ιστορική ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου. Ο Μητροπολίτης Σερρών και η ηγουμένη της μονής καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση και τον κλήρο και τον λαό για την υποδοχή αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των μοναστηριών.

Εχθές το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον ιερό ναό Αγίου Νικήτα Σερρών, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ Θεολόγος.

Παρέστησαν η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Συλλόγων, Οργανισμών και Φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.


Στον προαύλιο χώρο του ναού τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν κλήρος και λαός της Μητροπόλεως, ενώ οι συνάξεις νέων των ενοριών είχαν ετοιμάσει μία μουσική εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου.

Ο εκπρόσωπος των νέων καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπος λέγοντας: «Σας καλωσορίζουμε με βαθύτατο σεβασμό στην πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Νικήτα, στην γη του κορυφαίου αγωνιστή Εμμανουήλ Παππά, στην πατρίδα Αγίων και ηρώων που σήμερα λυγίζει και σταυρώνεται. Παλεύουμε για την ανάσταση της. Με ελπίδα, με φρόνιμα αγωνιστικό, με πίστη υπομονή και αντοχή παρακαλούμε τον Θεό να μην επιτρέψει η Ελλάδα να χαθεί και εμείς να χαθούμε σε δρόμους σκοτεινούς».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τη νεολαία της Μητρόπολης για την θερμή υποδοχή και την όμορφη μουσική εκδήλωση και επεσήμανε πως «αυτός ο τόπος, η Μακεδονία μας, αξίζει να έχει τέτοια παλικάρια που θα την βοηθήσουν στις δύσκολες ώρες να περάσει απέναντι στην άλλη όχθη» και κάλεσε τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις, την λεγόμενη κοσμική σοφία, αλλά να αποκτήσουν και την Σοφία του Θεού, γιατί μόνο εκεί που συναντώνται τα δύο είδη σοφίας γεννιέται ο χαρισματικός άνθρωπος και «τότε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος «ούτε η Μακεδονία μας, ούτε η πατρίδα μας θα έχει προβλήματα».

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, όπου ο Μητροπολίτης Σερρών καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.