Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ο Αρχιεπίσκοπος στο Συνοριακό Φυλάκιο Γέφυρας

18.4.2016     Ώρα ανάρτησης: 1:56:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Το Συνοριακό Φυλάκιο Γέφυρα στην περιοχή Πυθίου, δίπλα στον ποταμό Έβρο, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον Διοικητή της XVI Mεραρχίας Στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση.

Τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες υποδέχθηκαν οι Αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού και τους ξενάγησαν στο φυλάκιο, ενώ τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του συνοριακού σταθμού. Είναι, εξάλλου, η μόνη σιδηροδρομική σύνδεση με την Τουρκία.

Κομβικό σημείο που μας βοηθάει να έχουμε προβληματισμούς και στοχασμούς χαρακτήρισε το φυλάκιο ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνοντας «όπου και να πάμε στην Θράκη είναι όλα συγκινητικά και όμορφα. Όταν κανείς βρίσκεται σε τέτοια μέρη, όπως αυτό το φυλάκιο, αισθάνεται ανατριχίλα, διότι θυμάται προβληματισμούς και κάνει στοχασμούς. Αυτά τα κομβικά σημεία πρέπει να τα επισκεπτόμαστε για να προβληματιζόμαστε σωστά». Μίλησε, επίσης, στους στρατευμένους, τους εμψύχωσε και τους μοίρασε μικρές ευλογίες.