Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Υφυπουργό Παιδείας της Γερμανίας

26.11.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου με τον κ. Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας.

Συζήτησαν διεξοδικά θέματα και δυνατότητες συμμετοχής της Εκκλησίας σε προγράμματα ευρύτερης επιμόρφωσης των στελεχών της.

Ο Υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, όπως για τη δυική επαγγελματική εκπαίδευση, αλλά και κάποια επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει, ώστε να μην χρειάζεται οι Έλληνες να εγκαταλείπουν την χώρα τους.

Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ι. Ναό Αναλήψεως στο Βερολίνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Γερμανίας και ο προϊστάμενος του ναού π. Εμμανουήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του τόνισε πως "οι Έλληνες περνάνε δύσκολες ώρες, χωρίς να ξέρουν πού πηγαίνουν ή τι θα ξημερώσει αύριο. Η Γερμανία είναι μία χώρα ευαίσθητη που έχει γενικότερες ευθύνες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ήρθαμε να γιορτάσουμε μαζί σας την συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη δημιουργία της ενορίας των Αγίων Πάντων. Ο ναός μπορεί να είναι μικρός, αλλά είναι μια μαρτυρία αγάπης, δακρύων και κόπων". Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε "τον Μητροπολίτη Γερμανίας, τους συνεργάτες του, αλλά και όλο το ποίμνιο που θυμούνται τους Έλληνες και στέλνουν έμπρακτα την αγάπη τους".

Δημοσιεύεται φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση αλλά και την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Ι. Ναό Αναλήψεως στο Βερολίνο, με τον Έλληνα Πρέσβη στην γερμανική πρωτεύουσα και την επίσκεψη μελών της συνοδείας του στο Γαλλογερμανικό Ίδρυμα Νέων στο Βερολίνο.