Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Για την Γερμανία αναχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος

21.11.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Για τη Γερμανία αναχώρησε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από αρχιερείς και στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Μακαριώτατος θα παραμείνει στη χώρα μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ε.ε.

Ο Αρχιεπίσκοπος την Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Μονάχου στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (LMU) και θα συζητήσει με μέλη του Τμήματος.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Δούκα της Βαυαρίας Φραγκίσκο και με τους: FLORIAN Schlämmer, εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Άνω Βαυαρίας, ΕΛΙΣΑΒΕΤ RAMZEWS, επικεφαλής του ασύλου κοινωνικού έργου της Αποστολής Μονάχου. Αργότερα θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Μόναχο.

Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Σπίτι – Ευαγγελικό Κέντρο Μεταναστών στο Μόναχο και το Κρατικό Ινστιτούτο για το σχολείο και την εκπαιδευτική έρευνα (ISB).
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, αλλά και θρησκευτικά μνημεία (Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αναστάσεως, Προτεσταντική Εκκλησία της Συμφιλίωσης, Καθολική Εκκλησία, Εβραϊκό μνημείο).


Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Ευαγγελική Ακαδημία του Βερολίνου, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη


Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με τον κ. Thomas Rachel, Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας και στελέχη του Υπουργείου και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Frank-Walter Steinmeier.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό St. Hedwig, στην ελληνική ενορία της Αναλήψεως του Κυρίου και συναντήσεις με στελέχη της Ορθόδοξης Μητρόπολης της Γερμανίας.