Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον Πρωθυπουργό

4.11.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρόεδρο της ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλέξιο Τσίπρα πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανό και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την προσφορά βοήθειας στους ανήμπορους ανθρώπους, για να μη μένει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση και σε αυτές τις δυσκολίες, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και ότι «αυτή είναι η κοινή αφετηρία από την οποία πορεύονται οι δράσεις μας».

Επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.

Συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου.