Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

29.8.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη συναντήθηκε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, για να ζητήσει την ευλογία του για το καλό της Ελλάδος, καθώς όπως είπε, "ξεκίνησε εχθές η προεκλογική περίοδος"

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της Εκκλησίας και στην ανάγκη συνεργασίας για το καλό του τόπου. "Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη και η εκκλησία έχει βοηθήσει πολύ για να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή" τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης" και είπε πως "είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όλοι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες".

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως "είναι υποχρέωση μας να αποδείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί", ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι πολίτες μπορούν και καταλαβαίνουν πότε γίνονται ειλικρινείς προσπάθειες για το καλό της χώρας.

Στην κατ ιδίαν συνάντηση του με τον κ. Μεϊμαράκη ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην τραγωδία που καθημερινά βιώνουν οι μετανάστες, για να φτάσουν στην Ευρώπη και σ' αυτήν την προσπάθεια εκατοντάδες παιδιά και νέοι χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. "Πρέπει", είπε, "οι ηγέτες της Ευρώπης να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να σταματήσει το κακό". Για την κρίση, υπογράμμισε πως "η Εκκλησία έκανε και κάνει το καθήκον της και θα συνεχίσει να βοηθά τον λαό που δοκιμάζεται" σημειώνοντας πως εάν ο λαός διαπιστώσει πως οι πολιτικοί αγωνίζονται για μία θετική προοπτική για τη χώρα θα συνεχίσουν και οι ίδιοι τον αγώνα τους παρά τα όσα έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια".