Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του 89,5 ταξιδεύει στην Πάρο

30.7.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Συναυλία αφιερωμένη στη Παναγία, όπου οι απόηχοι του κλασικού ρεπερτορίου συναντούν τη λιτή βυζαντινή μουσική έκφραση, θα δοθεί στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο. Μετά την επιτυχία που είχε σημειώσει το αφιέρωμα στη Θεοτόκο στα σκαλιά της Μεγαλόχαρης Τήνου, το ραδιόφωνο του 89,5 ταξιδεύει τους ακροατές του σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός κι εκπέμπει αυτήν τη φορά από ένα άλλο, μεγάλο προσκύνημα των Κυκλάδων.

Οδηγός στο αυγουστιάτικο μουσικό ταξίδι ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, έχοντας στο πλευρό του την κορυφαία υμνωδό και ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή. Το κοινό που θα βρεθεί στον ιστορικό χώρο μαζί με τους ακροατές του 89,5, θ’ απολαύσουν ζωντανά "Ύμνους στην Παναγιά". Πολλά από αυτά τα τραγούδια περιλαμβάνονται στο νέο ψηφιακό cd του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, που κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικούς μήνες. Οι δύο καλλιτέχνες επιχειρούν ένα απρόβλεπτο μουσικό πάντρεμα Δύσης και Ανατολής. Με πυρήνα τους βυζαντινούς ύμνους, αλλά και θρησκευτικά έργα του Bach και άλλες κλασικές συνθέσεις, η αέρινη φωνή της Καραντζή υπό τους ήχους του δεξιοτέχνη μουσικού, μας μεταφέρει κατανυκτικά σε ένα από τα σπουδαιότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία στον τόπο μας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ το γεγονός διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μαρπησσαίων και Αρχιλοχιτών Πάρου, υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο φημισμένος ναός βρίσκεται στην Παροικιά της Πάρου, πολύ κοντά στο λιμάνι του νησιού. Η παράδοση θέλει 99 πύλες (πόρτες) της εκκλησίας φανερές ενώ η 100η θα φανερωθεί με το άνοιγμα αντίστοιχης μυστικής πόρτας που βρίσκεται στην Αγιά Σοφιά.

Η συναυλία «Ω Πανύμνητε Μήτερ» μεταδίδεται ζωντανά από τον 89,5
Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 21:00 το βράδυ