Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους

25.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ολοκληρώθηκε η ημερίδα εκκλησιαστικών υπαλλήλων με θέμα: «Ενημέρωση περί θεμάτων διοικήσεως των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων και υπηρεσιακής καταστάσεως των Εφημερίων και των εκκλησιαστικών Υπαλλήλων».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και παρέστησαν οι Μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομος, Άρτης Ιγνάτιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Νέας Σμύρνης Συμεών, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, Θερμοπυλών Ιωάννης, οι Επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος και Μεθώνης Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Γραμματείς των Επιτροπών και Διευθυντές των υπηρεσιών της Συνόδου, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, κληρικοί και λαϊκοί εκκλησιαστικοί υπάλληλοι.

Το πρωί τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος του Ιδρύματος και στη συνέχεια ξεκίνησε η ημερίδα με τους χαιρετισμούς του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις «Νομικό καθεστώς και διαχείριση των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων» με Εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, Ειδικό Νομικό Σύμβουλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η εισήγηση «Λειτουργία των Μητροπολιτικών Συμβουλίων και υπηρεσιακή κατάσταση των Εφημερίων» με Εισηγητή τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, Γραμματεύς Α΄ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η επόμενη εισήγηση ανήκε στον Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Βελέτζα, Διευθυντή Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και είχε ως θέμα την «Υπηρεσιακή κατάσταση των εκκλησιαστικών υπαλλήλων», ενώ ο κ. Ιωάννης Τσέλιος, Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού ανέπτυξε την εισήγηση «Προβλήματα διοικητικής και υπηρεσιακής φύσεως των Ιερών Μητροπόλεων στην μεταμνημονιακή εποχή».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνεχάρη τους διοργανωτές της ημερίδας και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την φιλοξενία. Τόνισε πως είναι ανάγκη πλέον στην εποχή μας να πραγματοποιούνται τέτοιες ημερίδες. Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούν οι υπάλληλοι των Μητροπόλεων και να ανταλλάξουν συμβουλές, μελέτες, γνώσεις και εμπειρίες και ευχήθηκε να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες.