Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

15.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποστερήσει από τις καρδιές των ανθρώπων, του λαού και όλου του κόσμου την προσδοκία του θαύματος» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος από τον ιερό ναό Αγίου Σάββα του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου, όπου μετέφερε τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, για να προσκυνήσουν όσοι ασθενείς επιθυμούν.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος μετέφερε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας από τον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας». Τον υποδέχθηκαν ο εφημέριος του Νοσοκομείου Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μηλιώνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Βουλευτές, Πολιτευτές, γιατροί, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, εκατοντάδες ασθενείς και πιστοί που είχαν φτάσει από πολύ νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου μετέφερε τα ιερά λείψανα εντός του ιερού ναού, όπου εψάλλη δέηση υπέρ των ασθενών.

Ο π. Νεκτάριος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Φαναρίου για την μεταφορά του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο νοσοκομείο, το οποίο, όπως είπε, συμπληρώνει εφέτος 80 χρόνια λειτουργίας. «Οι ασθενείς σηκώνουν όπως η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα το σταυρό του μαρτυρίου και της δοκιμασίας» τόνισε ο π. Νεκτάριος και υπογράμμισε πως «εδώ η νόσος αντιμετωπίζεται με καρτερία και υπομονή. Εδώ δοκιμάζεται η γνησιότης της χριστιανικής αγάπης στην πράξη και φανερώνεται η πραγματική αγάπη και η συμπόνια προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ο πόνος μόνο με την χριστιανική αγάπη δύναται να αντιμετωπισθεί».

Προσέθεσε, επίσης, πως «κέντρο της πνευματικής ζωής του νοσοκομείου είναι ο ιερός ναός του Αγίου Σάββα, όπου βρίσκει το προσωπικό τη δύναμη και την ενθάρρυνση να επιτελεί το καθήκον του απέναντι στους ασθενείς με κίνδυνο της σωματικής και ψυχικής υγείας του. Το προσωπικό με αυταπάρνηση και ηρωισμό διακονεί του ς ασθενείς. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου φροντίζουν για την καλή λειτουργία και συντήρηση του ναού, ώστε το ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας να επιτελείται ακωλύτως και υποδειγματικώς».

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος υπογράμμισε πως «το ότι βρισκόμαστε στο ναό του Αγίου Σάββα του αντικαρκινικού νοσοκομείου αποτελεί μία συμβολική έξοδο, μια συμβολική κίνηση αγάπης και προσευχής προς τους σπουδαίους γιατρούς του ιδρύματος τούτου, αλλά και όλων των νοσοκομείων της χώρας και του κόσμου που καθημερινά αγωνίζονται με ζήλο να επιτελέσουν το λειτούργημα τους, για να θεραπεύσουν τον άνθρωπο από την ασθένεια του και να τον ανακουφίσουν από τον πόνο του. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αγάπης και προσευχής για το εξαίρετο νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, διότι νυχθημερόν αγωνίζονται να συμπαρασταθούν στο έργο των ιατρών για την ανακούφιση των αδελφών μας. Η έξοδος του ιερού λειψάνου είναι μια συμβολική κίνηση αγάπης προσευχής και τιμής προς τους ιερείς οι οποίοι διακονούν στη δύσκολη θέση των εφημερίων των νοσοκομείων. Η παρουσία του ιερού Λειψάνου ανάμεσα μας είναι, επίσης, μια συμβολική κίνηση αγάπης και προσευχής προς όλους τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται από την ασθένεια, που καθημερινά δίνουν την μάχη για τη ζωή, αλλά και για τα οικεία και αγαπημένα πρόσωπα των ασθενών».

Ο Επίσκοπος Φαναρίου ευχαρίστησε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί και στηρίζουν τους ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν, «τους ασθενείς που στερούνται, που δυσκολεύονται και αναμένουν την προσδοκία του θαύματος, την οποία προσδοκία κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποστερήσει από την καρδιά αυτών των ανθρώπων, από την καρδιά αυτού του λαού, αλλά και όλου του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Φαναρίου.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας θα παραμείνει στον ιερό ναό Αγίου Σάββα του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου για τουλάχιστον δύο ώρες, ώστε να προσκυνήσουν ασθενείς και πιστοί που επιθυμούν και που από πολύ νωρίς το πρωί έφτασαν στο νοσοκομείο και περίμεναν την έλευση των ιερών λειψάνων.

Οι πιστοί μιλώντας στον 89,5 δήλωναν με συγκίνηση πως ακούραστα αναμένουν να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας και να εναποθέσουν σε αυτό τις ελπίδες τους, για να μπορέσουν να αντέξουν τις όποιες δυσκολίες και δοκιμασίες.