Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίκοπο

6.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τα μέλη της νέας σύνθεσης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κ. Ιωάννης Αμανατίδης συνοδευόμενος από τρία μέλη ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τους στόχους και τους σκοπούς της Δ.Σ.Ο.

"Επισκεφθήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο για να ζητήσουμε την ευλογία και τις συμβουλές του στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η η ελληνική αντιπροσωπία στη διακοινοβουλευτική συνέλευση ορθοδοξίας" τόνισε ο κ. Αμανατίδης

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως ενημερώθηκε για την καινούργια σύνθεση και "για το έργο που γίνεται μεταξύ των κοινοβουλίων, όπου βρίσκονται ορθόδοξοι λαοί, ορθόδοξες Εκκλησίες. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο χρειαζόμαστε αυτήν την δύσκολη εποχή. Ο ρόλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας είναι πολύ ουσιαστικός και χρειάζεται αυτή η προσπάθεια γιατί είναι ένα μήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας. Έχουμε καθήκον ως Έλληνες, ως Χριστιανοί ορθόδοξοι και ως Εκκλησία να συμπαρασταθούμε σε αυτήν την προσπάθεια".

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι διακοινοβουλευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. Το πρώτο συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 1993 στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου ψηφίσθηκε και η Διακήρυξη των Μελών, η Ιδρυτική Πράξη και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Δ.Σ.Ο.

Σήμερα συμμετέχουν Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα βουλευτές τα Κοινοβούλια των οποίων είναι μέλη της οργάνωσης από την Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Η.Π.Α και Καναδά.