Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Αν έχουμε πρότυπο τους Αγίους μας θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος

3.5.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους, πολιούχου της πόλης, το δρώμενο με τίτλο "Η πορεία προς την αλήθεια". Πρόκειται για ένα λειτουργικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεώργιου Σελλή "Ο Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους Σημειοφόρος και θαυματουργός".

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τον εσπερινό που χοροστάτησε ο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος και παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί της Μητρόπολης και πιστοί από διάφορες περιοχές.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την εκδήλωση ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την πρόσκληση, αλλά και τον π. Γεώργιο Σελλή και όσους συνέβαλλαν για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο τους Αγίους της Εκκλησίας. "Ο Άγιος Πέτρος είναι υπόδειγμα για όλους μας και ιδιαίτερα στην εποχή μας πρέπει να ακολουθήσουμε τα ίχνη του" είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως "σκοπός της Εκκλησίας είναι να αναγεννά τον άνθρωπο και να του δίνει κουράγιο να συνεχίσει". Ευχήθηκε, ωστόσο, "η δοκιμασία μας να είναι ένα μικρό νέφος που θα το ξεπεράσουμε και θα πορευθούμε πάλι, αρκεί να είμαστε κοντά στους Αγίους μας".

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική παράσταση στον προαύλιο χώρο του ναού, με την οποία έληξαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους, πολιούχου της πόλης.