Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Οικουμενικός Πατριάρχης: Εύχομαι να ξεπεραστεί η κρίση σύντομα

19.4.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

"Εύχομαι την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ την Ελλάδα να έχει ξεπεραστεί η κρίση" τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο Σερρών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σερρών και τους Μητροπολίτες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στις Σέρρες επισκέφθηκαν το Διοικητήριο Σερρών, όπου έγιναν δεκτοί από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Πατριάρχη λέγοντας πως "στις δύσκολες ώρες που διανύουμε έχουμε ανάγκη τον λόγο αγάπης σας".

Ο Πατριάρχης μίλησε για την αξία της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος υπογραμμίζοντας πως "ο κόσμος δεν μας ανήκει, για να τον εκμεταλλευόμαστε, αλλά εργαζόμαστε σε αυτόν. Είμαστε μόνο διαχειριστές του πλανήτη, της δημιουργίας του Θεού".

Ευχήθηκε, επίσης, λίαν συντόμως να εξέλθει η χώρα της σημερινής κρίσης.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Επισκοπείο, όπου τον περίμεναν, για να υποβάλλουν τα σεβάσματά τους μοναστικές αδελφότητες, πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης.

Το βράδυ ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. "Αστέρια", όπου έλαβε χώρα εκδήλωση με θέμα "Η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες". Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσική και τραγούδια από δύο χορωδίες και την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με τις δράσεις της Μητροπόλεως.

Ο Πατριάρχης δήλωσε συγκινημένος από το θέαμα και επεσήμανε πως "ένα μέρος της καρδιάς του σίγουρα θα μείνει στις Σέρρες". Συνεχάρη τον Μητροπολίτη Σερρών για την εκδήλωση, διότι, όπως είπε, "τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου".

Αύριο το πρωί ο Πατριάρχης θα μιλήσει προς τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως Σερρών στο Πνευματικό Κέντρο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και θα μιλήσει στους καθηγητές και στους μαθητές. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Μαξίμειον Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως και θα ξεναγηθεί στην έκθεση αγιογραφίας των μαθητών της Σχολής Αγιογραφίας. Στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο "Κιβωτός Αγάπης" και το απόγευμα θα επισκεφθεί την Νιγριτα.