Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


"Να συνεχίσουμε τα όνειρα και να ζωντανέψουμε την ελπίδα" ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την περιφορά του Επιταφίου

10.4.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


"Ας θέσει ο καθένας από εμάς τον εαυτό του στη διάθεση και στην εξυπηρέτηση του άλλου" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος, παρουσία πολιτικών, αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ερυθρού Σταυρού, κληρικών και λαϊκών.

Κατά την περιφορά του Επιταφίου και μετά την δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως "η σκέψη πολλών απόψε ανατρέχει στην Γαλιλαία εκεί όπου έγινε η αρχή και ζουν το γεγονός της προσκλήσεως και της αφιερώσεως". Αναφέρθηκε στην πορεία του Κυρίου και επεσήμανε πως "όσοι ήταν μαζί Του, Τον εγκατέλειψαν, Τον άφησαν μόνο Του και οι πιο γενναίοι Τον αρνήθηκαν μπροστά στο τίποτα", τόνισε, επίσης, πως "ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του μετά την Ανάσταση να βρεθούν στην Γαλιλαία εκεί όπου ξεκίνησαν τον αγώνα για τη Σωτηρία του ανθρώπου. Σήμερα και εμείς σκυθρωποί πορευόμαστε, όπως οι μαθητές του Κυρίου, γιατί πολλοί από μας, από τους φίλους ή τους συγγενείς μας, έχασαν τα όνειρα που είχαν και απελπίστηκαν. Άνθρωποι ταπεινωμένοι δεν έχουν τα στοιχειώδη".

Κάλεσε τους πιστούς να μην είναι σκυθρωποί και να επιστρέψουν στην δική τους Γαλιλαία. "Να αγωνιστούμε να συνεχίσουμε τα όνειρα και να ζωντανέψουμε πάλι την ελπίδα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε πως "για να προχωρήσουμε χρειάζεται κάτι να αλλάξει. Χρειάζεται το παράδειγμα του Κυρίου. Να μιμηθούμε τα λόγια Του, ότι, δηλαδή, δεν ήρθε στον κόσμο για να Τον υπηρετούν, αλλά για να υπηρετεί και αυτό ισχύει για κάθε άνθρωπο, αλλά πολύ περισσότερο για αυτούς που έχουν την δύναμη και την εξουσία. Αυτοί είναι οι υπηρέτες των ανθρώπων. Άλλωστε και η λέξη Υπουργός σημαίνει ο υπό των έργων της διακονίας των ανθρώπων".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και τους κάλεσε να μην αφήσουν να τους διακατέχουν η θλίψη και οι δυσκολίες. "Να γυρίσουμε στην Γαλιλαία" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε πως "ο καθένας από μας έχει Γαλιλαία, το ξεκίνημά του. Και αν απελπίστηκε και βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, ούτε να χαθεί η ενότητα και η αγωνιστικότητα διότι είμαστε ένας λαός υπερήφανος. Ας πορευθούμε με αυτές τις σκέψεις και ας θέσει ο καθένας από εμάς τον εαυτό του στη διάθεση και στην εξυπηρέτηση του άλλου. Και όποια μηνύματα έρχονται θα περάσουν και θα φύγουν, γιατί ο Χριστός ήταν, είναι και θα είναι εις τους αιώνας".