Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

14.3.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων στον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος δέχτηκε την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων από τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχηγούς των κομμάτων, τους βουλευτές και τους πρέσβεις των ξένων χωρών στην Ελλάδα, από τους Συνοδικούς Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων και Περιστερίου, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπο Μεθώνης, από τους εκπροσώπους των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και από τους εν Αθήναις επικεφαλής άλλων δογμάτων και θρησκειών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: "Δεν θα είναι τυπικός ο ρόλος μου, θα είναι στο πλαίσιο του Συντάγματος. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική Ένωση. Είναι Ευρώπη των λαών, των δικαιωμάτων, για να μη ζήσουν οι λαοί τον εφιάλτη των παγκοσμίων πολέμων. Σε ό,τι αφορά στη συναίνεση, θα αναλάβω πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο πλαίσιο των Συντάγματος. Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λειτουργεί σύμφωνα με συνθήκη του πολιτεύματος, που λειτουργεί υπό τον όρο ότι θα το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Ρόλος μου είναι να μπορέσω να ενώσω τις δημοκρατικές δυνάμεις."