Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

13.3.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη ανάληψη καθηκόντων του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου με την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος ορκίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής. Παρουσία πρώην Πρωθυπουργών, πρώην Πολιτικών, εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα και των δικαστικών αρχών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τέλεσαν Δοξολογία και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε τον όρκο, τον οποίο επαναλάμβανε ο κ. Παυλόπουλος έχοντας θέσει το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Στη συνέχεια συνυπογράφηκε το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, την πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων, και οι εν Αθήναις επικεφαλής άλλων δογμάτων και θρησκειών.

Αύριο το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων.