Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη

12.3.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

"Αν δεν καταλάβουμε ότι ο εγωισμός μας φέρνει απέναντι θα παλεύουμε πάντα" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη με τίτλο: «Ο Διμερής Οικουμενικός Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών υπό την πραγματικότητα των δυσχερειών της Ουνίας και του Πρωτείου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πρέσβεις, Βουλευτές, Πολιτευτές, Ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Την έκδοση παρουσίασαν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ο πρώην Υπουργός κ. Γεράσιμος Αρσένης, πρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής και ο Θεολόγος και Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας. Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου π. Απόστολος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Επικοινωνιολόγος κ. Γεώργιος Μανωλάκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον π. Απόστολο για τα στοιχεία που παρουσιάζει και τους προβληματισμούς που δημιουργεί και τόνισε πως "ο εγωισμός είναι η άλλη πλευρά. Η απόσταση που θέλουμε να καλύψουμε στο μεγάλο θέμα της προσεγγίσεως των Εκκλησιών έχει έναν εχθρό, τον εγωισμό, ο οποίος, βέβαια, δεν παρατηρείται μόνο σε αυτόν τον χώρο, αλλά σε όλες τις επιδόσεις της ζωής μας. Ο εγωισμός μας πληγώνει και μας φέρνει απέναντι και αν δεν το καταλάβουμε αυτό θα παλεύουμε πάντοτε. Πρώτα είναι η πατρίδα και μετά ο καθένας από μας. Πρώτα είναι η Εκκλησία και ύστερα ο καθένας από μας".