Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια του Κοινωνικού Συσσιτίου της Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας

19.2.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

«Όταν είμαστε ενωμένοι δεν φοβόμαστε τίποτε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τα εγκαίνια του συσσιτίου “Η Προσφορά” που βρίσκεται σε χώρο του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ν. Ιωνίας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Βουλευτών, τοπικών παραγόντων, εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικών και λαϊκων.
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στις σύγχρονες υποδομές του συσσιτίου, το οποίο εξυπηρετεί 200 άτομα, ενώ έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει 500 «ελπίζουμε να μην φτάσουμε αυτόν τον αριθμό» τόνισε ο Μητροπολίτης και προσέθεσε πως «έχουμε καταφέρει και καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του Δήμου». Με το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο η Μητρόπολη στηρίζει πάνω από 3000 ανθρώπους, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί να δημιουργηθούν αντίστοιχες δομές στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα. «Οι συνάνθρωποί μας θα βρίσκουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό, αλλά μία προσφορά, όπως είναι και ο τίτλος του συσσιτίου» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον π. Νεκτάριο, προϊστάμενο του Ναού, με τη συμβολή του οποίου υλοποιήθηκε η προσπάθεια αυτή, αλλά και όλους τους υποστηρικτές αυτής της ιδέας.

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης συνεχάρη τους συντελεστές της προσπάθειας και μίλησε για τις ανάγκες του Δήμου. Αναφέρθηκε στους εθελοντές και στη συνεργασία με την Μητρόπολη και τόνισε πως «σκοπός μας είναι να δίνεται η καλύτερη δυνατή βοήθεια στους συνανθρώπους μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που έχουν οι καλές συνεργασίες λέγοντας πως «όταν είμαστε όλοι ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Στο τέλος θα είμαστε νικητές. Και όποιος από μας φροντίζει για αυτήν την ενότητα, προσφέρει στον τόπο. Όποιος κλείνεται στον εαυτό του, καταστρέφεται ο ίδιος και καταστρέφει και τον τόπο».
Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής τονίζοντας πως «είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο. Μπορεί να πάμε καλύτερα, μπορεί, όμως, και χειρότερα. Από εμάς εξαρτάται. Αν είμαστε ενωμένοι θα νικήσουμε και θα προχωρήσουμε. Αν είμαστε διαιρεμένοι και ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του δεν θα το καταφέρουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως το συσσίτιο της Μητροπόλεως είναι ένα πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο επισημαίνοντας πως «σήμερα μας δίνετε ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Όπου υπάρχει ανάγκη δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Δεν λύνουμε τα προβλήματα, αλλά βοηθάμε να αντιμετωπιστούν».

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης, καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για το σπουδαίο έργο της Αρχιεπισκοπής και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και υποστηρικτές του έργου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα τραγούδι από ένα μικρό παιδί με τον τίτλο «Όλοι μαζί μπορούμε».