Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Η Μητρόπολη Κορίνθου στο πλευρό των σπουδαστών

10.2.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Νέοι φοιτητές της Κορίνθου πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά από την ιερά Μητρόπολη. Για την πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας, μας μίλησε ο Μητροπολίτης Διονύσιος, που για τρίτη συνεχή χρονιά υποστηρίζει το οικονομικό πρόγραμμα για φοιτητές:

"Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τις «Προικοδοτήσεις» με ένα οικονομικό βοήθημα των 100 ευρώ. Αργότερα, αυξήσαμε το βοήθημα αυτό στα 500 ευρώ, αλλά η οικονομική κατάσταση που μαστίζει τη χώρα, απαιτεί μεγαλύτερη ενίσχυση στις οικογένειες των φοιτητών μας. Συνολικά θα δοθεί το ποσό των 90.000 ευρώ σε βιβλιάρια των 1.000 για 90 νέους της Μητροπολιτικής μας Επαρχίας. Η επιλογή των φοιτητών έγινε από τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως κατά το δυνατόν".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γηροκομείο ανδρών Κορίνθου την ερχόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για την τοπική Εκκλησία, καθώς εορτάζονται οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα, προστάτες της Οικογένειας και συνεργοί του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καθημερινή βάση 4.500 συμπολίτες μας, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση, υποστηρίζονται με ποικίλους τρόπους στην Κόρινθο από την Ιερά Μητρόπολη.