Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ρώσοι Ιεράρχες και Κληρικοί στον Αρχιεπίσκοπο

7.2.2015     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Αντιπροσωπεία Ρώσων Ιεραρχών και Κληρικών επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο στο πλαίσιο της ολιγοήμερης επίσκεψής τους στην Ελλάδα.

Η Ρωσική Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Όρενμπουργκ και Σαράκτας κ. Βαλεντίνο, τον Μητροπολίτη Περμ και Σολικάμσκ κ. Μεθόδιο, τον Αρχιμανδρίτη κ. Νικόδημο, Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αντρέι Ανατόλιεβιτς, λαϊκούς συνεργάτες τους και δημοσιογράφο Ρωσικού Τηλεοπτικού Σταθμού.

Την Ρωσική αντιπροσωπεία που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και τον Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε την Ρωσική αντιπροσωπεία και μίλησε για τις στενές σχέσεις των δύο Εκκλησιών. "Είναι γνωστό, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Ρωσίας εδώ και αιώνες συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και αναφέρθηκε στον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο λέγοντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με πλούσια εκκλησιαστικά προσόντα, που ενδιαφέρεται για την ενότητα των Ορθοδόξων".

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την σημασία και την αξία του προσκυνηματικού τουρισμού και τη σημασία των επισκέψεων αυτών και ευχήθηκε να αυξηθούν "γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοια επικοινωνία οι Ορθόδοξοι μεταξύ μας". Ζήτησε να μεταφέρουν την αγάπη και το σεβασμό στον πατριάρχη Μόσχας και να πάνε όλα καλά, ώστε το 2016 που θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Σύνοδος "να έχουμε κάνει δυο βήματα μπροστά".

Ο Μητροπολίτης Όρενμπουργκ και Σαράκτας κ. Βαλεντίνος, αφού ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο που σήμερα συμπληρώνει επτά χρόνια ως Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε στην προσκυνηματική επίσκεψή τους στην Ελλάδα, ενώ μιλώντας για την Μεγάλη Σύνοδο του 2016 είπε πως "ελπίζουμε να είναι συμφιλιωμένες όλες οι Εκκλησίες".

Σκοπός της επίσκεψης, η οποία διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο του μεταξύ τους «Συμφώνου Συνεργασίας», είναι η προώθηση και προβολή των Ιερών Προσκυνημάτων της χώρας μας στη Ρωσία.

Η Ρωσική Αντιπροσωπεία συνοδευόμενη από τον Γραμματέα και Μέλη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε Ιερά Μνημεία και Προσκυνήματα Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στα Καλάβρυτα, στον Βόλο, στα Μετέωρα, στη Βέροια και στην Θεσσαλονίκη.

Αύριο η ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα τελέσει ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Εκπρόσωπος Αυτής.

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Κοινή Σύσκεψη» με την Επιτροπή του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Προέδρου αυτού, Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.