Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Νέο Ηράκλειο

22.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αποστολής στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο "Αποστολή Αγάπης" στεγάζεται σε αίθουσα της υπόγειας διάβασης στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο και στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί παράγοντες, βουλευτές, πολιτευτές, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως η Εκκλησία θα είναι πάντα δίπλα σε όποιον υποφέρει και θα προσφέρει ό,τι μπορεί και έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας. Μίλησε για την αξία της οικογένειας και την προσφορά της, ενώ απευθυνόμενος προς την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε συνεργασία, γιατί αυτό λείπει από τον τόπο μας. «Πρέπει να τεθεί το ερώτημα ποιος πάει μπροστά, ποιον αγαπάμε πιο πολύ, το κόμμα ή την πατρίδα;» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και σύντομα να μην χρειάζεται να υπάρχουν κοινωνικά παντοπωλεία.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ Γαβριήλ τόνισε πως "με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα προσφέρουμε βοήθεια σε κάθε συνάνθρωπό μας, ό,τι κι αν αυτός εκφράζει, όποια γλώσσα κι αν ομιλεί, γιατί μέσα στην Εκκλησία δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Δεν είναι μόνο στοίχημα μας να μην υπάρχει κανένας φτωχός στην Μητρόπολή μας, αλλά να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια, η εικόνα του ανθρωπίνου προσώπου αλώβητη. Έχει ιδιαίτερη σημασία να δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και το σεβασμό της αξιοπρέπειας. Έμαθα κοντά σας Μακαριώτατε πως προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και το ανθρώπινο πρόσωπο». Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την καλή συνεργασία και για τη στήριξή του στο έργο της Μητροπόλεως.

Για συνεργασία μίλησε και ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μπάμπαλος λέγοντας πως «πραγματικά το εμείς είναι πάνω από το εγώ. Η Εκκλησία αποτελεί το καταφύγιο και την ελπίδα για τον πολίτη. Σφραγίζουμε σήμερα μια συνεργασία, για να μπορέσουμε να δώσουμε αγάπη, ελπίδα και στοργή».

Στη συνέχεια προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δράσεις του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος με τον Δήμαρχο έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.