Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Μητρόπολη Κερκύρας

13.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Η Ιερά Μονή Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό για την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε και καλωσόρισε στη Μονή ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ευθύμιος Δούης, ο οποίος τόνισε την αγάπη και το σεβασμό προς το Πατριαρχείο, αλλά και την ιστορικότητα του γεγονότος της επίσκεψης. Απαντώντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον καθηγούμενο και την αδελφότητα και θύμισε στους παρισταμένους την σημασία του προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Μητέρας όλης της ανθρωπότητας, ως εκείνης της μοναδικής ύπαρξης που άνοιξε τις πύλες του ουρανού για τον άνθρωπο και που τιμάται μέσω των εικόνων της απανταχού της γης.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε και το μουσείο που διαθέτει το μοναστήρι με βυζαντινές-μεταβυζαντινές εικόνες και μια συλλογή από ιερά άμφια, ιερά βιβλία, καθώς και θρησκευτικά κειμήλια και σκεύη.

Η Ιερά Μονή πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρασκευή της Διακαινησίμου.

Η μονή Παλαιοκαστρίτσας απέχει 25 χλμ βορειοδυτικά από την πόλη της Κέρκυρας και είναι χτισμένη σε τοποθεσία με υπέροχη θέα, στην δεξιά πλευρά του κόλπου της Παλαιοκαστρίτσας και αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.