Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρέσβης της Παλαιστίνης

8.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Μαρουάν Τουμπάσι επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και τα προβλήματα στην Παλαιστίνη.
«Πιστεύουμε στις θέσεις του Αρχιεπισκόπου για την υπεράσπιση των αδικημένων» τόνισε ο Πρέσβης και προσέθεσε «έχουν ήδη ξεκινήσει στην Βηθλεέμ οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα. Ευχόμαστε του χρόνου να μην υπάρχει κατοχή στην Παλαιστίνη και τρομοκρατία σε όλη τη Μέση Ανατολή. Να καταφέρουν όλοι οι λαοί να έχουν την ελευθερία τους». Χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο πνευματικό πατέρα και για τον παλαιστινιακό λαό, ενώ τον ενημέρωσε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και για τις διπλωματικές κινήσεις της παλαιστινιακής ηγεσίας, ενώ αναφέρθηκε και στις ιστορικές σχέσεις και στους δεσμούς των δύο λαών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη και τις ευχές και αναφέρθηκε στις σχέσεις με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί εκεί. "Ιστορικά σταμάτησα στην σκέψη μου στο 1947, όπου το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ και το κράτος της Παλαιστίνης" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και υπογράμμισε πως "είδαμε να αναπτύσσεται το ένα κράτος και το άλλο να είναι σταματημένο. Οι συρράξεις, ο πόλεμος, το αίμα δεν γίνονται για τη δημιουργία κράτους και από την άλλη πλευρά, αλλά λόγω άλλων προβλημάτων. Ευχόμαστε να πάψουν οι "φωτιές" στη Μέση Ανατολή. Οι Χριστιανοί κινδυνεύουν από διάφορες επιπολαιότητες και σκοπιμότητες". Ευχήθηκε, επίσης, "να δοθούν ευκαιρίες και στους δύο λαούς και να συζητηθεί οποιαδήποτε διαφορά. Εμείς είμαστε τοποθετημένοι, όχι μόνο συναισθηματικά, γιατί εκεί χτυπά η καρδιά του Χριστιανισμού που είναι το Πατριαρχείο της Παλαιστίνης, αλλά νιώθουμε ότι δε μπορεί στην εποχή μας κάθε λαός να μην έχει τη δική του πατρίδα".