Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Με την υπογραφή κοινής δήλωσης, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι

1.12.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:54:00Εκτύπωση

Με την υπογραφή κοινής δήλωσης για τον χριστιανικό διάλογο αλλά και αναφορές στην ανησυχητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, ολοκληρώθηκε, στο Φανάρι, η ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Στο κοινό ανακοινωθέν - που οι δύο Εκκλησίες και οι προκαθήμενοι τους είχαν επεξεργαστεί κατά διάρκεια της προετοιμασίας της επίσημης επίσκεψης- τονίζεται η ανάγκη για τη συνέχιση του διαχριστιανικού διαλόγου και τίθενται ευθέως ζητήματα, όπως η επιβίωση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Με έμφαση δηλώθηκε, «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς».

Μετά την υπογραφή της κοινής διακήρυξης ακολούθησε γεύμα στο οποίο παρακάθισε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλο. Αμέσως μετά το πέρας του γεύματος ο Πάπας αποχώρησε εν μέσω κωδωνοκρουσιών και ισχυρών μέτρων ασφαλείας.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, κατά τη διάρκεια της οποίας το Σύμβολο της Πίστεως ("Πιστεύω") διαβάστηκε από τον άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στην Θρονική εορτή του Πατριαρχείου, εκπροσώπησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ