Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Συνεχίζεται το πρόγραμμα στήριξης 300 ανέργων δημοσιογράφων

18.11.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Την παράταση του προγράμματος στήριξης των 300 ανέργων δημοσιογράφων μέσω της φιλανθρωπικής εταιρείας "Αποστολή" ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ.

Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ, καθώς και ο Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ. κ. Κωστής Μελαχροινός επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο, για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και των Ενώσεων με το οποίο παρατείνεται για ένα επιπλέον έτος (από τις 20/12/2014 έως τις 20/12/2015) η ισχύς του από 20/12/2013 συμφώνου συναντίληψης και συνεργασίας που είχε υπογραφεί με αντικείμενο την ενίσχυση των ανέργων δημοσιογράφων τεχνικών, διοικητικού προσωπικού καθώς και οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης με την παροχή τριακοσίων (300) δεμάτων τροφίμων μηνιαίως.

Η αντιπροσωπεία των ενώσεων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και στο ενδεχόμενο επαύξησης των χορηγούμενων δεμάτων τροφίμων σε πεντακόσια μηνιαίως, υπό την προϋπόθεση ότι συντρέχει σχετική δυνατότητα.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κυρία Μαρία Αντωνιάδου ευχαρίστησε θερμότατα τον Αρχιεπίσκοπος για την ευγενική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος και την μέχρι τώρα συνεργασία και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα να αυξηθούν τα προσφερόμενα δέματα σε πεντακόσια λόγω των μεγάλων αναγκών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως χωρίς σκέψη θα συνεχιστεί το πρόγραμμα στήριξης των 300 δημοσιογράφων και θα φροντίσει, ώστε να αυξηθούν τα δέματα σε 500, για να καλυφθούν κι άλλες ανάγκες, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η αλήθεια είναι ότι ενώ ελπίζαμε πως τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα, δυστυχώς επεκτείνονται. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με τα 300 δέματα κάθε μήνα και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσουμε να τα αυξήσουμε".

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου ανέφερε, τέλος, ότι πρόθεση είναι να βοηθήσει και η Ένωση οικονομικά ώστε στα δέματα προς τις οικογένειες των ανέργων να περιληφθούν και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι, καθώς πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται και αυτά. Η κ. Αντωνιάδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς οι καταστάσεις είναι τραγικές. Η ΕΣΗΕΑ δημιουργήθηκε πριν από εκατό χρόνια διότι υπήρχαν και τότε τεράστια οικονομικά ζητήματα. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα αυτή η κρίση να τελειώσει και εμείς οι δημοσιογράφοι να βγούμε νικητές και από αυτήν τη μάχη».

Συμφωνήθηκε, λοιπόν, η παροχή σε τριμηνιαία βάση δεμάτων με περιεχόμενο είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού σπιτιού, το κόστος των οποίων θα βαρύνει αποκλειστικά την ΕΣΗΕΑ και τα ΕΛΤΑ.

Η συνολική πρωτοβουλία θα εξακολουθήσει να γίνεται πράξη με την ευγενική χορηγία των ΕΛ.ΤΑ., τα οποία αναλαμβάνουν τη δωρεάν αποστολή των δεμάτων.