Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Λαγκαδά Ιωάννης: Συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταπολέμηση της ανεργίας

17.11.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:59:00Εκτύπωση

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη και Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη, είχε το πρωί της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014 στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, την πρώτη μετά και από την επίσημη ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων του κ. Καραγιάννη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που έχουν σχέση με την ανάπτυξη του τόπου και την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και τρόποι κοινής συνεργασίας σε όλους τους τομείς προς όφελος και ανακούφιση των πολιτών του Λαγκαδά καθώς και αναδείξεως της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής παραδόσεως του τόπου μας.

Εν συνεχείᾳ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επεσκέφθη ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τον οποίον συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και τρόποι γνωριμίας του κοινού με τα σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία των περιοχών του Λαγκαδά και της νήσου των Κυθήρων.

Μετά το πέρας των συναντήσεως εκφράστηκε από κοινού η πεποίθηση για κοινή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας γύρω από θέματα που αφορούν στους πολίτες του κάθε τόπου ενώ απεφασίσθη και η κατάθεση κοινής προτάσεως προς όλους του αρμοδίους φορείς που στόχο θα έχει την πραγματοποίηση δράσεων γνωριμίας με τα μνημεία των κατά τόπους περιοχών κυρίως για μαθητές, φοιτητές και νέους.

Αξίζει να αναφέρουμε την ευτυχή συγκυρία ότι οι δύο νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Λαγκαδά και Κυθήρων συνεργάζονται ήδη πάνω σε κοινά ενδιαφέροντα των περιοχών τους μέσα στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ της οποίας Αντιπρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Καραγιάννης.
Μετά το πέρας των συναντήσεων αντηλλάγησαν μεταξύ των Δημάρχων και του Σεβασμιώτατου, εθιμοτυπικά δώρα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έκθεση Παλαιτύπων Βιβλίων και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Φάρος Λειτουργικής Παραδόσεως και Πολιτισμού.

πηγή: Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά