Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Στην Καρδίτσα η τιμία δεξιά του Αγίου Σπυρίδωνα

23.10.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:57:00Εκτύπωση

Με κάθε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια υποδέχθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, αλλά και η πόλη της Καρδίτσας την τιμία δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε από την νήσο της Κέρκυρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού προσκυνήματος Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος, πρωτ. π. Γεώργιο Βλάχο, ενώ, παρών επίσης ήταν και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας της Κασσωπίτρας, Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Ζερβός.

Αμέσως μετά, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβ. Κερκύρας κ. Νεκταρίου, και συγχοροστατούντων των Σεβ. πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Κυρίλλου, και του ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Τιμόθεος, (ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη νήσο της Κέρκυρας), υποδέχθηκε με συγκίνηση, χαρά και σεβασμό τον Σεβ. κ. Νεκτάριο.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Νεκτάριος, εξήρε την ευσέβεια και την ανταπόκριση του λαού της Καρδίτσας στο κάλεσμα υποδοχής του Τιμίου Λειψάνου , και στην συνέχεια, αναφέρθηκε στον βίο και τις αρετές του Αγίου Σπυρίδωνος.

Το Ιερό Λείψανο, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, και στην πόλη πόλη της Καρδίτσας, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου.

Ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00 π. μ. ως τις 10:00 μ.μ. Καθημερινά θα τελείται Θεία Λειτουργία και Ιερές Ακολουθίες.

Εκ της Ιεράς Μητρόπολης