Η Επικαιρότητα από Κινητό από κινητό |
ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑ


Δράσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο

17.10.2014     Ώρα ανάρτησης: 1:58:00Εκτύπωση

Στο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα «Ρατσισμός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο», μίλησε (15/10) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και διοργανώθηκε από την FARE (Partner της UEFA για θέματα ρατσισμού) και την οργάνωση FOUL, σε συνεργασία με τους φορείς του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως την Ε.Π.Ο. και τη Superleague.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο τη βελτίωση και την αύξηση της εκπροσώπησης των μειονοτήτων, αλλά και των γυναικών στο χώρο.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, όπου αντιμετωπίζεται έμπρακτα και αποτελεσματικά το φαινόμενο του ρατσισμού, με τη δημιουργία της ομάδος «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», που στελεχώνεται από αθλητές ΡΟΜΑ και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ.

Οι διοργανωτές του Συνεδρίου εξήραν τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες της Τοπικής μας Εκκλησίας στο χώρο του αθλητισμού και της αντιμετώπισης του ρατσισμού, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και της Σκοπέλου, μέσω μίας διαδικασίας που ακολουθεί η FARE, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κατά του ρατσισμού, λόγω της δράσης τους και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα αξιοποιηθούν περαιτέρω στην προσπάθεια καταπολέμησης ρατσιστικών φαινομένων στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Εκ του Γραφείου Τύπου